Wat is mijn auto waard

De vraag wat is mijn auto waard is belangrijker dan men zo zou denken. Aan de hand van de waarde wordt namelijk ook vastgesteld wat bij een aanrijding wordt uitgekeerd of wat bij inruil van de prijs af gaat.

Wat is mijn auto waard?

Overigens geldt ook dat je jezelf de vraag wat is mijn auto waard zult stellen wanneer een grote en dure reparatie voor de deur staat. Is dat nog wel het geld waard of kan ik beter een andere kopen? Gezien het feit dat veel mensen door de crisis en de daarbij horende problemen of geen geld voor een nieuwe auto hebben of liever nog even willen wachten met die aanschaf, is het aantal oudere auto’s gestegen.

Hoeveel is mijn auto waard was een tijdlang voor velen geen vraag, want ze kochten om de zoveel tijd een andere. Velen deden dat op basis van twee jaar. Dan ruilden ze de auto in voor een nieuwe. Ook daar is de klad in gekomen.

Overweging

Door deze ontwikkelingen is de vraag wat is mijn auto waard best actueel geworden. Want wie langer in een auto blijft rijden, kan ook met hogere kosten opgezadeld worden. Dat geldt met name voor die groep die een auto vaak verkocht voordat de grotere reparaties er aan kwamen. Voor hen is de vraag wat is mijn auto waard nieuw, maar inmiddels ook actueel.

Nadenken over een nieuwe – of andere auto zorgt er voor dat je eerder zult vragen wat is mijn auto waard dan in het verleden. Uiteindelijk hoopt iedereen nog een aantrekkelijkeinruilwaarde te krijgen voor de auto.

Dagwaarde

Bij een aanrijding of andere schade wordt de verzekering ingeschakeld. Zij bepalen dedagwaarde van de auto. Hier wordt de vraag wat is mijn auto waard door de verzekering ingevuld. Vaak blijkt dat de waarde die de verzekering er aan geeft niet overeenkomt met de waarde die je zelf vindt dat de auto nog heeft. Overigens spelen de verzekeraars daarop in met een verzekering tegen aanschafwaarde bij 2e hands auto’s.

Een nieuwe auto verliest snel veel waarde. De jaren daarna gaat het een stuk langzamer. Is een auto ouder dan 10 jaar, dan is de waarde vaak zo goed als 90% gedaald ten opzichte van de nieuwe aanschafwaarde. Desondanks blijft ook hier die vraag wat is mijn auto waard gelden voor hen die met een klein budget moeten rondkomen.