Waardebepaling auto

Waardebepaling auto, als je je auto gaat inruilen wil je graag weten wat je auto nog waard is.

Waardebepaling

Het is daarom altijd goed te weten wat een waardebepaling van de auto oplevert. Iedere auto gaat gedurende zijn leven namelijk door verschillende stadia waardebepaling auto.
1. Een nieuwe auto = verkoopprijs + bijkomende kosten.
2. Na 2 jaar wordt ongeveer 40% van de nieuwwaarde afgeschreven
3. De waardebepaling van de auto na een aanrijding. Hier komt het begrip dagwaarde plotseling om de hoek. Dat is de waarde die de auto heeft voor de verzekering op het moment dat de aanrijding plaats vond.
4. Een andere waardebepaling van jouw auto is de inruilwaarde ofwel het bedrag dat je terugkrijgt wanneer je de auto inruilt tegen een andere. De inruilwaarde is onder andere afhankelijk van de leeftijd, de staat van de auto en het bedrag van de nieuwe auto.
5. Dan is er nog de waarde die de autoverzekering opneemt bij het vaststellen van de hoogte van de premie.
6. Tot slot is er de waardebepaling van een auto die naar de sloop gebracht wordt.

Waardeverschil.

Iedere stap laat een andere waarde zien. Er zijn een paar tips om zo ongeveer de waarde te kunnen bepalen. Zoals reeds gesteld verliest een nieuwe auto in zijn eerste twee levensjaren ongeveer 40% in waarde.

Wat ook geldt is dat de waardebepaling van een tweedehands auto die veel heeft gereden vaak hoger ligt dan bij een auto die nauwelijks heeft gereden. Dat heeft onder andere te maken met het standpunt dat een auto die veel op de weg was en goed onderhouden is minder gevoelig is voor reparaties dan een auto die vrijwel alleen de garage van binnen heeft gezien.
Een andere waardebepaling van een auto is natuurlijk de leeftijd, maar vooral ook of een type wel of niet gewild is. Auto’s die een zelfde leeftijd hebben en een vrijwel gelijke verkoopwaarde, verschillen in prijs wanneer het ene type een veel gekochte occasion is en de ander vooral niet.

Geld verdienen.

Je kunt op twee manieren geld verdienen aan de waardebepaling van een auto. En wanneer een auto uit het buitenland geïmporteerd wordt. En aan een auto die na een zware aanrijding gerestaureerd wordt en weer op de markt gebracht wordt.