Hoe kun je de dagwaarde van een auto bepalen?

Een mooie tweedehands auto op het oog maar moeite om de dagwaarde te bepalen? Lees dan vooral verder in dit blog op http://www.dagwaarde-auto.nl, de plek voor meer informatie over het bepalen van de dagwaarde van een occasion. Waarom het handig kan zijn om de waarde van een auto te bepalen? Omdat je dan een beter idee krijgt van de waarde van de auto en dit mee kan nemen in de onderhandeling. In dit blog leg ik je stap voor stap uit hoe je middels een aantal stappen de dagwaarde kunt bepalen.

Wat is de dagwaarde van een auto?

Allereerst is het noodzakelijk te begrijpen wat de dagwaarde van een auto is. Anders weet je niet welke waarde je nou uiteindelijk aan het berekenen bent. Zodra een nieuwe auto wordt verkocht daalt deze in waarde. Dit gaat zo snel dat op het moment dat een auto over de drempel rijd bij een dealer deze duizenden euro’s minder waard is. Stel u eens voor dat het om een auto van enkele jaren oud gaat, de actuele waarde (de dagwaarde) is natuurlijk vele malen lager dan de aanschafwaarde. Immers, de auto is gebruikt, heeft wellicht wat schade opgelopen en dergelijke. De waarde die een auto op dit moment heeft noemt men de dagwaarde van een auto.

Hoe bereken ik de dagwaarde van een auto?

Een garagebedrijf, monteur of een particulier met veel automotive kennis kan eenvoudig de actuele waarde van een auto inschatten. Het overgrote deel van de mensen kan dit niet. Zij kunnen terecht op Kentekencheck.me, een website met een tool waarmee je snel de dagwaarde van een auto kunt achterhalen. De website maakt hierbij gebruik van niet vrij verkrijgbare RDW voertuiggegevens alsook extra informatie over het schadeverleden van de auto, de tellerstand en het aantal eigenaren van de auto op basis van het kenteken. Het rapport dat wordt gegenereerd beschrijft tot in detail de technische gegevens van de auto tezamen met de genoemde informatie. Middels deze informatie wordt automatisch de dagwaarde van een auto berekend. Deze informatie kun je gebruiken om jouw positie in de onderhandelingen te versterken.

Conclusie – indien je een tweedehands auto wilt gaan kopen en sterk wilt staan in de onderhandelingen dan is het aan te raden om gebruik te maken van Kentekencheck.me. Op basis van het rapport dat je daar kunt genereren is het eenvoudig om de actuele waarde van een auto te achterhalen. Dit kan veel geld schelen.